Whocopied.me

Guide: Sådan trimmer du dit fuldskæg

Se al skægpleje hér

Sådan får du et perfekt trimmet fuldskæg

Det kan virke absurd at trimme skægget, hvis dit ultimative mål er længde. Men bare rolig: En lille trimning går ikke ud over skæggets vækst, men holder derimod skægget flot og soigneret.

Skægget opfører sig ligesom håret på hovedet, og kræver dermed en studsning i ny og næ, for at det kan forsætte med at vokse. Nedenfor at vi samlet vores bedste tips til, hvordan du trimmer skægget på den mest optimale måde.

Redskaber til at trimme skægget

Du bør anskaffe dig følgende redskaber til at trimme skægget med:

- Skægkam eller Skægbørste: Til afskærmning

- Trimmer

- Skægsaks: Til detaljer

- Skægbalm eller Skægolie: For pleje og blødgøring
Se alle kamme hérSe alle børster hérSe alle sakse hérSe alle skægolier hérSe alle skægbalm hér

Trin for trin: Sådan trimmer du dit skæg

1) Kæm skægget med en kam eller børste
Red skægget med en skægkam eller skægbørste, så alle hårene vender i samme retning. Kæm skægget fra rod til bund.

2) Brug en trimmer for et jævnt cut
Hvis du vil bevare længden kan du prøve indstilling 4 på din trimmer. Er du i tvivl om, hvor langt du ønsker dit skæg, er det en god idé at starte med en større indstilling. På den måde kan du altid trimme skægget mere, hvis du ikke er tilfreds.

3) Fjern hårene på kinder og hals
For at få et flot, soigneret skæg, skal hårene over kæbelinien fjernes. Det samme gælder hårene under kantlinien. Klik hér for at se vores guide til, hvor kanterne skal gå.

4) Trim overskægget ordentligt
Start med at kæm overskægget til siden og trim med den ønskede indstilling. Kæm derefter overskægget ned over læben. Brug en saks til at trimme og rette de hår, der rammer læben.

5) Brug en saks til detaljer
Klip de hår, du ikke fik med trimmeren. Der ser sjusket ud, hvis du har et strittende hår eller to blandt alle de trimmede.

6) Afslut med en skægolie eller skægbalm
Formålet med at bruge plejeprodukter til skægget er at holde det sundt og derudover forhindre tørhed og kløe. Sørg for at olien/balmen også når ind til huden under skægget.

Andre gode råd til trimning af skæg

- Trim altid skægget, når det er tørt
Så har du en meget bedre fornemmelse af, hvordan det kommer til at se ud.

- Invester i noget ordentligt grej
En god trimmer og skægsaks er afgørende for, at du får et godt resultat. Køb redskaber af høj kvalitet, da det også er disse, der er mest holdbare.

- Vær opmærksom på at der er forskel på trimmere
Trimmernes indstillinger varierer. Du kan altså ikke regne med, at indstilling 4 på din gamle og nye trimmer er ens. Start derfor altid med en højere indstilling, end du egentlig formoder, du skal bruge.

- Stræk huden ud, når du trimmer området omkring halsen
Sørg for at strække huden ud, for at undgå snit og rifter på halsen.

Næste step: Tæm skægget

Du har nu styr på dit fuldskægs kanter og har trimmet skægget. Alligevel vil du muligvis opleve, at skægget stritter ud til alle sider og ser en smule vildt nu. Det betyder med andre ord, at det nu er tid til at tæmme skægget. Til det har vi naturligvis også en guide:
Guide: Sådan tæmmer du dit skæg