Whocopied.me

Guide - Sådan vælger du den rette skraber

Du har besluttet dig for, at investere i en ny skraber til en glat og tæt barbering. Men du er kommet i tvivl om, hvilken skraber du skal vælge – og hvad forskellen er på alle de skrabere, du finder i Proshaves sortiment.

Men bare rolig: Det er slet ikke så uoverskueligt, som du tror! Vi har lavet denne guide, for at hjælpe dig med at finde den helt rigtige barberskraber til dit behov.

Se alle skrabere hér
1. DE-SKRABER MED FAST INDSTILLING

1. DE-SKRABER MED FAST INDSTILLING

Det særlige ved en traditionel DE-skraber (Double Edge Skraber) er, at den anvender de helt klassiske, firkantede barberblade, som er skarpe på begge sider. Skraberen skal kun føres over huden en enkelt gang for fjerne skægstubbene. Det betyder også, at rigtig mange får en langt mere behagelig barbering uden irritationer.  

Vi har et stort, lækkert sortiment af DE-skrabere i alle prisklasser. Der er stor forskel på materiale, udseende, form og design. Fælles for skraberne er dog, at de ligger godt i hånden. Vælg den du synes er aller flottest og som du med glæde vil have stående fremme på badeværelset.
Se alle skrabere med fast indstilling
- Skal du vælge en åben eller lukket kam?
Når du køber en DE-skraber kan du vælge at købe én med åben kam (open comb) eller lukket kam (closed comb). Hvad du vælger, er en smagssag og afhænger af skægvækst og hudtype i ansigtet.

Det er dog en god idé at starte ud med en lukket kam. Det er den mest almindelige type, og den vil normalvis give dig en mere mild barbering. Med en lukket kam kan du nemt få teknikken på plads og opnå en helt fantastisk barbering.

En skraber med åben kam giver derimod en mere aggressiv barbering, da klingen kommer en smule tættere på stubbene. Den er særlig god til længere skæg og fler-dages stubbe. Den lader skægstubbene komme imellem kammen, så du lettere opnår en tæt barbering på disse dage.


- Skal du vælge en standard størrelse eller én med langt skæfte?
I Mühles sortiment finder du de såkaldte "grande" skrabere, som har et længere skæfte. Det samme gælder for skraberne fra Merkur. 90% starter ud med en standard størrelse, men har du ekstra store hænder, kan du med fordel vælge en lidt større model.

Se alle skrabere med langt skæfte


- Twist-to-open Skraber/Butterfly åbning
En twist-to-open skraber eller en skraber med butterfly åbning har en særlig drejefunktion for enden af håndtaget, der ved hjælp af en speciel finmekanik, gør det nemt at udskifte barberbladet, så du ikke skal dreje selve "hovedet" af, hver gang du skifter barberblad.

Se alle skrabere med butterfly åbning
2. JUSTERBAR SKRABER

2. JUSTERBAR SKRABER

Men en justerbar skraber kan du indstille bladets vinkel og dermed skraberens aggressivitet. Som nybegynder kan du indstille skraberen til den mildeste indstilling og langsomt justere den, indtil du har fundet lige netop den indstilling, der giver dig en bedste barbering. Jo større afstand jo mere vil skraberen tage ved.

Der er stor forskel på skæg, skægvækst, hudtyper og hudens følsomhed. Det betyder, det også er individuelt hvornår din barbering sidder lige i øjet. Det handler om at prøve sig frem - og til det er en justerbar skraber rigtig god.
Se alle justerbare skrabere hér
3. FLERKLINGESKRABER

3. FLERKLINGESKRABER

Der er rigtig mange mænd, der bruger en Gillette Mach3 eller Gillette Fusion Skraber. Disse er også kendt under navnet flerklingeskrabere, fordi hvert barberblad har mere end blot én enkelt klinge.

Vi kan lynhurtigt blive enige om, at flerklingeskrabere ofte oser af discount og bestemt ikke pynter på badeværelset. Men det er der heldigvis råd for! Hér på Proshave har vi et stort udvalg af flerklingeskrabere, der er lavet af eksklusive materialer. Du kan nemt og hurtigt udskifte gummihåndtaget med en nyt, lækker skæfte af eksempelvis Aluminium, Blommetræ, Ask, Carbon, Horn, Moseeg, Oliventræ, Porcelæn, Ædelstål eller en helt anden type.
Se alle flerklingeskrabere hér
4. STRAIGHT RAZOR / BARBERKNIV

4. STRAIGHT RAZOR / BARBERKNIV

En Straight razor er også kendt som en Ragekniv eller Barberkniv. Det er den helt klassiske model, som flere og flere går tilbage til i jagten på en traditionel barbering.

Fordelen ved at anvende en klassisk ragekniv er, at du opnår en meget tæt og glat barbering. Du skal blot køre kniven over huden én gang, for at fjerne skægstubbene, hvilket minimerer risikoen for irritationer og skægpest.

En Straight razor kræver lidt arbejde fra din side. Det skyldes, at den har en fast klinge, der ikke kan skiftes ud. Det er derfor vigtigt, at du rengør, sliber og plejer med læderstrop og slibepasta, når den begynder at blive sløv.

Få meget mere info om barbering med Straight Razor
Se alle straight razors
5. SHAVETTE

5. SHAVETTE

En Shavette minder på mange måder om en Straight razor. I stedet for en fast klinge, har en Shavette dog et udskifteligt blad, som blot skal skiftes, når det trænger. Du slipper med andre ord for at skulle vedligeholde bladet.

Få meget mere info om barbering med Straight Razor
Se alle shavetter

SIDDER DU STADIG TILBAGE MED SPØRGSMÅL?

Du er altid mere end velkommen til at skrive til os på info@proshave.dk eller ringe på 7070 1808, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Du er naturligvis også meget velkommen til at skrive et indlæg i vores forum. Du har adgang til forummet med samme brugernavn og password, som du anvender, når du logger ind i vores kundeklub for optjene 10% i bonus på dine køb.

Du finder forummet hér.