Whocopied.me

Hvordan barberer man sig? - Guide til den perfekte barbering!

1) KLARGØRING

Tag et varmt bad

Tag gerne et bad, før du barberer dig. For det første er det vigtigt, at du kun skraber på ren hud. For det andet blødgør det varme vand skægget, hvilket sikrer dig en lettere barbering.

Hvis du ikke har tid til et varmt bad, kan du vælge at vaske ansigtet grundigt med varmt vand i stedet.


Påfør en Preshave

En Preshave blødgør skægget og lægger en beskyttende hinde på huden, så den forberedes på mødet med skraberen. Ved at give et lettere glid henover huden, mindskes risikoen for irritation og skægpest, og du får en tættere og mere behagelig barbering.

Påfør en preshave og massér den ind i skægget. Gnid gerne imod skægretningen, da dette "løfter" skægget og forbereder det yderligere til barberingen. Preshaven skal ikke skylles af, men er "basen" for den følgende barberskum. Det er en god idé at splaske lidt vand ovenpå preshaven, inden du påfører dit barberskum. På den måde sikrer du, at preshaven ikke tørrer ud.

Du finder Preshave i følgende konsistenser: Creme, Olie, Gel og Sæbe.
Se alle Preshaves

2) PÅFØR PRODUKT

Du kan selv vælge, om du vælger  en Barberskum, Barbercreme eller Barbersæbe. Nedenfor kan du læse om, hvad forskellen på de tre produkt-typer er:

Færdiglavet Barberskum

Færdiglavet Barberskum

En barberskum er rigtig god til de dage, hvor du har travlt, men stadig vil have en skøn barbering. En barberskum på flaske har den store fordel, at den er klar til brug. Du skal derfor ikke lave nogle forberedelser, men blot påføre den i ansigtet. Lettere bliver det ikke!

Tryk barberskum ud i hånden. Masser det ind i skægget og lad det sidde et øjeblik.
 
Prorasos barberskum er meget nem at bruge, hvis man ikke ønsker at røre sit eget skum med en barberkost. Uanset hvad, så skal der lyde er stor opfordring til at prøve Proraso barberskum - du har helt sikkert ikke ikke prøvet en skum som denne.

Denne grønne udgave har en duft af Eucalyptus & Menthol, som giver oplevelsen af en rigtig italiensk barbersalon på badeværelset. Den findes også i en hvid til sensitiv hud, en rød til kraftige skægstubbe og en blå, der er ekstra beskyttende.
Se alle barberskum
Fast Barbersæbe

Fast Barbersæbe

En barbersæbe er det helt traditionelle produkt, når det kommer til en perfekt vådbarbering. En barbersæbe kan være lidt sværere at skumme op end en barbercreme, men efter et par gange har du ingen problemer med at skabe det lækreste, blødeste barberskum.

Blødgør din barberkost under rindende varmt vand.
Kør din barberkost rundt i sæben for at "lade" børsten med sæbe.Når børsten er fyldt med sæbe, stiller du sæben fra dig.

Brug din barberbørste til at skumme cremen op. Du kan gøre dette i håndfladen på den anden hånd eller i en skål. Kør børsten rundt i bløde runde bevægelser med et let tryk. Fortsæt indtil dit barberskum bliver cremet og lækkert og har en glinsende overflade. Tilføj evt. et par dråber vand for at opnå den rette konsistens.

Se hvordan du skummer en barbersæbe op
Se alle Barbersæber
Blød Barbercreme

Blød Barbercreme

En Barbercreme er blød i konsistensen og er derfor lettere at skumme op end en barbersæbe. Den giver et fyldigt og cremet barberskum, som fugter og lægger en beskyttende hinde på huden. En barbercreme kan typisk påføres direkte i ansigtet med fingrene, men du opnår det aller bedste resultat, hvis du skummer den op med din barberkost.

Blødgør din barberkost under rindende varmt vand.
Tag en mængde barbercreme svarende ca. til det yderste led af din lillefinger og tryk cremen ud i håndfladen eller i en skål.

Brug din barberkost til at skumme barbercremen op.

Kør børsten rundt i bløde bevægelser med et let tryk. Fortsæt indtil dit barberskum bliver cremet og har en glinsende overflade. Tilføj evt. et par dråber vand for at opnå den rette konsistens.

Se hvordan du skummer en barbercreme op
Se alle Barbercremer

3) OPSKUMNING

Anvend en barberkost
Se alle barberkoste hér

Anvend en barberkost

Skum barbercreme eller barbersæbe op med din barberkost. Påfør herefter produktet med bløde, cirkulære bevægelser. Dette løfter stubbene fra huden og eksfolierer mildt.

På Proshave finder du naturligvis en step-by-step guide til, hvordan du laver det perfekte skum med en barberkost.

Husk også at se vores guide til valg af barberkost og børstehår.

Se alle barberkoste

4) Barbering

Skraber og Barberblad

Skraber og Barberblad

Det aller vigtigste element i en behagelig barbering uden irritationer, er at anvende rent barbergrej og et skarpt barberblad. På den måde forhindrer du unødige bakterier i at være en del af din barbering.

Skyl jævnligt skraberen under varmt vand, og skrab altid med hårene.

Se vores guide til valg af barberblad hér.

Se alle skrabere hér

5) PLEJE

Skyl ansigtet

Skyl ansigtet grundigt i koldt vand. Dette lukker porerne igen. Dup derefter ansigtet tørt med et rent håndklæde.


Påfør Aftershave

Påfør Aftershave

Din hud har brug for ekstra fugt og pleje efter din daglige barbering. Det er derfor vigtigt, at du afslutter din barbering med en lækker Aftershave.

En aftershave forhindrer irritationer og minimerer risikoen for røde knopper, rødme, kløe og skægpest. Den opretholder hudens fugtbalance og virker beroligende.

Aftershaves findes i forskellige konsistenser: Lotion, Splash, Balm, Creme og Gel. De første to inderholder alkohol og har en tonende, forfriskende og kølende effekt. De sidste tre minder mere om en almindelig ansigtscreme med meget plejende ingredienser.
Se alle Aftershaves hér

ANDRE TIPS TIL DIN BARBERING

Tag et brusebad eller bad inden din barbering. Skal du rigtig forkæle dig selv, så blødgør ansigtet med et opblødt varmt håndklæde.

Træk ikke indgroede hår ud med en pincet. Der er en god chance for at håret knækker og ikke kommer rigtigt ud. Træk i stedet håret en smule frem med en nål og barber dig som normalt. Efter nogle uger vil håret med stor sandsynlighed være normalt igen.

Brug rigeligt med varmt vand, og barber dig i et varmt badeværelse / rum.

Skrab med skægretningen - aldrig imod.

Skyl ofte barberbladet i varmt vand.

Brug en aftershave lotion uden alkohol hvis du har tendens til irritationer.

Skyl din skraber og din børste for at fjerne overskydende sæbe. Ryst din barberkost for at fjerne overskydende vand.

Stil børsten, så den kan lufttørre og være klar til næste gang.

Vil du have guiden som PDF?

Klik hér for at downloade som PDF

Go' fornøjelse!


Mvh,
Proshave.dk