Whocopied.me

Hvordan barberer man sig? - Guide til den perfekte barbering!

Den ultimative guide til en tæt og irritationsfri barbering!
Hér er vores guide til en perfekt barbering. Hvis du følger de 5 enkelte trin, vil du forhåbentlig opleve, hvordan du kan tage din barbering til næste niveau! Guiden er nem at følge, og kan bruges af alle uanset om du er ny eller har barberet dig længe.

Den perfekte barbering handler om:
1. Klargøring
2. Valg af produkt
3. Påføring med barberkost
4. Selve barberingen
5. Pleje efter barbering

Men lad os komme igang:
1. Klargør huden inden barbering

1. Klargør huden inden barbering

Tag et varmt bad eller vask ansigtet med varmt vand
Tag gerne et bad, før du barberer dig. For det første er det vigtigt, at du kun skraber på ren hud. For det andet blødgør det varme vand skægget, hvilket sikrer dig en lettere barbering.

Hvis du ikke har tid til et varmt bad, kan du vælge at vaske ansigtet grundigt med varmt vand i stedet.
Påfør en Preshave
En Preshave blødgør skægget og lægger en beskyttende hinde på huden, så den forberedes på mødet med skraberen. Ved at give et lettere glid henover huden, mindskes risikoen for irritation og skægpest, og du får en tættere og mere behagelig barbering.

Påfør en preshave og massér den ind i skægget. Gnid gerne imod skægretningen, da dette "løfter" skægget og forbereder det yderligere til barberingen. Preshaven skal ikke skylles af, men er "basen" for den følgende barberskum. Det er en god idé at splaske lidt vand ovenpå preshaven, inden du påfører dit barberskum. På den måde sikrer du, at preshaven ikke tørrer ud.

Du finder Preshave i følgende konsistenser: Creme, Olie, Gel og Sæbe.
Se alle Preshaves

2. Valg af barberprodukter

Færdiglavet Barberskum
En barberskum er rigtig god til de dage, hvor du har travlt, men stadig vil have en skøn barbering. En barberskum på flaske har den store fordel, at den er klar til brug. Du skal derfor ikke lave nogle forberedelser, men blot påføre den i ansigtet. Lettere bliver det ikke!

Tryk barberskum ud i hånden. Masser det ind i skægget med dine fingre og lad det sidde et øjeblik inden du begynder barberingen.
Se alle barberskum
Blød Barbercreme
En Barbercreme er blød i konsistensen. Den giver et fyldigt og cremet barberskum, som fugter og lægger en beskyttende hinde på huden. En barbercreme kan typisk påføres direkte i ansigtet med fingrene, men du opnår det bedste resultat, hvis du skummer den op med din barberkost.

Tryk barbercreme svarende ca. til det yderste led af din lillefinger ud i håndfladen eller i en skål. Brug herefter din barberkost.
Se alle Barbercremer
Fast Barbersæbe
En barbersæbe er det helt traditionelle produkt, når det kommer til vådbarbering. En barbersæbe kan være lidt sværere at skumme op end en barbercreme, men når du har styr på teknikken kan du lave det lækreste, blødeste barberskum.

Blødgør din barberkost under rindende varmt vand. Kør din børste rundt i sæben for at "lade" den. Når børsten er fyldt med sæbe, kan du begynde at påføre det i ansigtet.
Se alle Barbersæber
3. Påføring med barberkost

3. Påføring med barberkost

Anvend en barberkost
Skum barbercreme eller barbersæbe op med din barberkost. Påfør herefter produktet med bløde, cirkulære bevægelser. Dette løfter stubbene fra huden og eksfolierer mildt.

Vi har også lavet step-by-step guides til, hvordan du laver det perfekte skum med en barberkost, uanset om du anvender creme eller sæbe:
Se hvordan du skummer en barbercreme op hér
Se hvordan du skummer en barbersæbe op hér

Husk også at se vores guide til valg af barberkost og børstehår.
Se alle barberkoste
4. Barbering

4. Barbering

Skraber og barberblad
Det vigtigste element i en behagelig barbering uden irritationer, er at anvende rent barbergrej og et skarpt barberblad. På den måde forhindrer du unødige bakterier i at være en del af din barbering, og en skarp skraber der fjerner skægget uden unødig modstand.

Når du kører skraberen over huden så kør altid med hårene. Det kan godt være du skal køre over et område mere end en gang, men det giver den bedste og mest irritationsfrie barbering med den teknik.

For at give det bedste glid over skæg og hud, så skyl jævnligt skraberen under varmt vand, så der ikke er noget der kan genere skraberen.

Er du i tvivl om valg af skraber eller barberblad?
Se vores guide til valg af skraber hér
Se vores guide til valg af barberblad hér
Se alle skrabere hér
5. Afslutning

5. Afslutning

Skyl din skraber og barberkost
Når du er færdig med at barbere dig, er det vigtigt, at du skyller din skraber og barberkost ren for barberskum, sæberester og skægstubbe. Ryst forsigtigt grejet, så overskydende vand fjernes. På den måde er både skraber og barberkost klar til at give dig en irritationsfri barbering igen næste gang.  


Skyl ansigtet
Du kan med fordel skylle ansigtet grundigt i koldt vand efter din barbering. Dels for at fjerne rester fra dit barberskum - og dels for at lukke porerne igen, for dermed at minitere risikoen for irritation. Dup derefter ansigtet tørt med et rent håndklæde.
Påfør Aftershave 
Din hud har brug for ekstra fugt og pleje efter din daglige barbering. Det er derfor vigtigt, at du afslutter din barbering med en lækker aftershave.

En aftershave forhindrer irritationer og minimerer risikoen for røde knopper, rødme, kløe og skægpest. Den opretholder hudens fugtbalance og virker beroligende. Og det er den ultimative luksusfornemmelse at mærke hvordan det køler huden og får den til at føles frisk efter barberingen.

Aftershaves findes i forskellige konsistenser: Lotion, Splash, Balm, Creme og Gel. De første to inderholder alkohol og har en tonende, forfriskende og kølende effekt. De sidste tre minder mere om en almindelig ansigtscreme med plejende ingredienser. Så prøv dig ​frem og find den version der bedst passer dig.
Se alle Aftershaves hér

ANDRE GODE TIPS TIL DIN BARBERING

- Skal du rigtig forkæle dig selv, kan du starte din barbering med at blødgøre ansigtet med et opblødt, varmt håndklæde. Præcis som du vil opleve hos en rigtig barber.

- Træk ikke indgroede hår ud med en pincet. Der er en god chance for at håret knækker og ikke kommer rigtigt ud. Træk i stedet håret en smule frem med en nål og barber dig som normalt. Efter nogle uger vil håret med stor sandsynlighed være normalt igen.

- Skrab med skægretningen - aldrig imod.

- Skyl ofte barberbladet for sæberester og skægstubbe under varmt vand, mens du barberer dig.

- Brug en aftershave lotion uden alkohol hvis du har tendens til irritationer og sart hud.

- Stil din barberskost i en holder efter brug, så den kan lufttørre og være klar til næste gang.

- Og vigtigst: Et rent og skarpt barberblad er det vigtigste element, når du skal opnå en irritationsfri barbering.

Go' fornøjelse!


Mvh,
Proshave.dk
Vil du have guiden som PDF?
Klik hér for at downloade som PDF

Andre guides om barbering:

Vil du nørde videre, så fortsæt rundt i vores guides, her er de meste relevante til at blive endnu klogere på barbering:
Guide til barbering af ben
Guide til intimbarbering
Guide til lækkert barberskum med barbersæbe
Guide til lækkert barberskum med barbercreme
Guide til valg af barberkost
Guide til valg af børstetype på barberkost
Guide til rengøring og vedligeholdelse af barberkost
Guide til valg af skraber
Guide til rengøring og vedligeholdelse af skraber
Guide til varmt barberskum med scuttle
Guide til at undgå skægpest
Guide til barbering med ragekniv
Guide til barbering af hovedet