Whocopied.me

Guide: Sådan gror du et fuldskæg

Fuldskæg - Hvorfor?

Førhen ville mænd have et glatbarberet look uden skægstubbe i ansigtet, men moden og tiden har ændret sig og mange vil nu gerne have et stort og fyldigt fuldskæg, der oser af maskulinitet.

Det er ikke alle, der fra naturens side kan gro et lækkert, frodigt fuldskæg. Med nedenstående tips er du hjulpet godt på vej, hvis du er én af de heldige, der har kraftig skægvækst i ansigtet.

Det kræver først og fremmest engagement og tålmodighed at gro et fuldskæg. Dernæst er selve plejen det vigtigste, for at optimere skægvæksten.

Hvordan gror jeg et fuldskæg?
Se spejlet hér

Hvordan gror jeg et fuldskæg?

Step 1. Lad være med at barbere dig.
Lad skægget gro helt uden at barbere dig, som du normalvis gør.
Tag en pause fra din skraber og sov lidt længere om morgenen i stedet.

Som tommelfingerregel skal du regne med, du ikke skal pille specielt meget ved skægget de første 8 uger. Det er dog en god idé at trimme det lidt i siderne, hvis der er nogle hår, som begynder at stritte.

Der er ikke nogen deciderede regler for, hvordan et fuldskæg skal formes, men de fleste kan dog blive enige om at et halsskæg ikke spiller. Vi vil derfor anbefale, at du trimmer skægget på halsen.

Forestil dig en linie der går fra hvert øre og ned til et punkt på halsen, to fingerbredder over dit Adams æble - her skal linien for skægget gå. Brug en skraber til at lave en markeret linie. Når skægget bliver længere, kan du fortsætte med at vedligeholde denne linie med skraberen. Andre foretrækker at lave en blød overgang fra hals til skæg med en trimmer. Hvis du er i tvivl om, hvor kanten på dit skæg skal gå, kan du læs guide til skægkanter

Se alle skægshampoo hér
Step 2. Vask skægget med en skægshampoo
Dit skæg kræver mindst ligeså meget opmærksomhed som dit hår. Vask det regelmæssigt med en god og plejende skægshampoo, der er fremstillet, så den vasker og plejer skægget og samtidig er mild ved den sarte hud i ansigtet. Shampooen fjerner snavs, forurening og madrester, som et skæg typisk "samler" i løbet af et døgn.
Se alle skægshampoo
Step 3. Brug en skægbalm eller skægolie for at lindre kløe.
Det er normalt, at huden under skægget vil klø en hel del i starten, når dine skægstubbe nærmer sig en længde på 1-2 centimeter. Sørg derfor for at bruge en skægbalm eller en skægolie og kom produktet helt ind til ansigtet, så både skægget og huden under får en tur.

En skægbalm eller skægolie mindsker ubehag, rødme og irritationer ved at blødgøre dine skægstubbe og berolige huden under. På Proshave har vi et stort udvalg af skægbalm og skægolier af meget høj kvalitet.

Step 4. Brug en ansigtsscrub
Det er en god idé at bruge en ansigtsscrub en gang om ugen, for at fjerne døde hudceller og stimulere hårvæksten. Det giver dig et flottere skæg, der oser af velpleje.
Se alle ansigtsscrub
Se alle sakse hér
Step 5. Trim dine skægstubbe
Hvis du vil have et fuldskæg, er det vigtigt du ikke bare lader det vokse vildt. Det skal trimmes for at holdes flot og soigneret, og det kan derfor kræve ligeså meget arbejde, som hvis du er helt glatbarberet i ansigtet. Brug en trimmer eller en saks til at tilrette kanter og længde, så skægget står skarpt og er under kontrol. Hér kan du læse mere om, hvordan du trimmer dit skæg.
Se alle skægsakse hér
Se alle kamme og børste hér
Step 6. Brug en børste eller kam
En skægkam eller skægbørste er et must til dig, der ønsker et flot fuldskæg. En kam/børste fjerner støv, snavs og overskydende produkt og efterlader skægget glat, jævnt og skinnende uden filtrer. Regelmæssig børstning er desuden rigtig godt for huden og forhindrer et tørt skæg.

Det er optimalt at anvende din børste eller kam efter du har påført din skægolie eller skægbalm. Du kan evt. læse mere om, hvordan du tæmmer skægget hér
Se alle skægkamme og skægbørste
Se alle skægvokse hér
Step 7. Styl dit fuldskæg med en voks
Brug en skægvoks til at style og styre dit fuldskæg. Voksen giver dig et godt hold, efterlader skægget velduftende og holder det på plads hele dagen. Varm blot voksen op mellem fingerspidserne inden brug, og anvend den som du normalvis bruger din hårvoks.
Se alle skægvokse hér
Vil du have guiden som pdf?
Klik hér for at downloade som PDF