Whocopied.me

Barbering med en Shavette - Sådan anvender du en shavette

Vådbarbering med en Straight Razor (en klassisk barberkniv) kan uden tvivl virke skræmmende. Du skal lære at holde den rigtigt, sikre dig at kniven altid er skarp med hjælp fra en læderstrop og slibepasta - og derudover kan en Straight Razor være meget dyr.
 
Hvis det er nogle af dine bekymringer - og du endnu ikke er klar til sådan en forpligtigelse, vil det muligvis være noget for dig med en Shavette! Se bare med hér...

Hvad er en Shavette?

Hvad er en Shavette?

En Shavette ligner på mange måder en Straight Razor ved første øjekast, for selve formen på barberingsværktøjet er næsten ens. Derudover giver begge udgaver en super tæt barbering. Forskellen er dog alligevel ikke til at tage fejl af. Hvor en Straight Razor har en fast klinge, der skal vedligeholdes med strop og paste – har en Shavette et udskifteligt barberblad, der blot skal skiftes når det trænger. Ingen vedligehold!
 
En Shavette anvender de klassiske DE-Barberblade, som deles på midten inden de sættes i Shavetten. Du kan også vælge at købe Half Blades, som allerede fra producenten er delt, så de passer perfekt i shavetten.
 
En Shavette er ekstra god til barbering af små og svært tilgængelige områder, der kræver eksra præcition. Du vil oftere lettere kunne lave en lige kant med en Shavette, da dens form giver dig et god udsyn under barberingen.  
Se alle Shavetter
Barberblade til Shavette

Barberblade til Shavette

Du har typisk to valgmuligheder, når det kommer til barberblade til en shavette. Enten kan du vælge at købe de klassiske DE-Barberblade og knække dem på midten, inden du sætter dem i skraberens bladholder. Eller også kan du vælge at købe de såkaldte Half Baldes, som allerede er klar til brug, når du køber dem.

Uanset hvilket type barberblad du vælger, er barberbladene meget billige i brug! Et Half Blade koster typisk under 1 krone pr. styk og et DE-Blad fra 2 kroner pr. styk.

Med en Shavette i hånden behøver du således ikke længere gå på kompromis med barberbladets skarphed, men du kan med god samvittighed udskifte det i tide. Det betyder, at du får en langt tættere og glattere barbering og samtidig minimerer risikoen for irritationer og skægpest.

En Shavette giver med andre ord en tæt og glat barbering til en meget lav pris!
Se alle Half Blades hér
Shavettens historie

Shavettens historie

Navnet 'Shavette' var en betegnelse, der blev brugt af det tyske firma Dovo Solingen til at markedsføre sine barberknive med udskiftelige blade. Dovo designede og solgte oprindeligt shavetter til professionelle barberer, der manglede et værktøj til at barbere kanten helt skarp ved nakke, hårgrænse og bakkenbarter - et alternativ til en saks eller barbermaskine.
 
Shavetten blev populær, da den tyske regering begyndte at kræve licenser til frisører og barberer, der anvendte de klassiske Straight Razors. Der var nemlig en bekymring om, at de ikke var desinficeret for bakterier mellem kunderne – og at de derfor kunne overføre blodbårne sygdomme som hepatitis og HIV videre. Alle Straight Razors skulle derfor desinficeres efter hver kunde, hvilket var meget tidskrævende.
 
Grundet besværet med desinficering begyndte flere og flere barberer at anvende shavetter, da engangsklingerne fjernede bekymringer om  manglende sanitet og hygiejne. Efterhånden som Shavettens brug blev mere udbredt, og andre virksomheder producerede deres versioner, blev navnet 'Shavette' nu anvendt som en generel betegnelse for barberknive med udskiftelige barberblade.
Trin for Trin: Sådan barberer du dig med en Shavette:

Trin for Trin: Sådan barberer du dig med en Shavette:


1: Forberedelse er afgørende
Har du et langt skæg, er det en fordel at trimme det inden din barbering. Tag gerne et bad, før du barberer dig. For det første er det vigtigt, at du kun skraber på ren hud. For det andet blødgør det varme vand skægget, hvilket sikrer dig en lettere barbering. Hvis du ikke har tid til et varmt bad, kan du vælge at vaske ansigtet grundigt med varmt vand i stedet.

Påfør herefter en Preshave. En Preshave blødgør skægstubbene og lægger en beskyttende hinde på huden, så den forberedes på mødet med barberbladet. Ved at give et lettere glid henover huden, mindskes risikoen for irritation og skægpest, og du får en tættere og mere behagelig barbering.
Se alle Preshaves hér
2: Påfør Barberskum
Barbering på tør hud er en dum idé, hvis du vil have en ren og glat barbering. Hvis du glider en klinge på tør hud, vil det give mere friktion, hvilket resulterer i beskadiget hud og øger risikoen for snit og irritation.
 
Har du travlt kan du med fordel bruge barberskum på dåse, der er klar til brug. Men du bør gøre dig selv den tjeneste, at lave dit eget barberskum ud af barbersæbe eller barbercreme.
 
Sådan gør du: Læg barberkosten i blød i varmt vand og giv derefter børsten et klem så vandet løber fra. Kør børsten rundt i din barbersæbe eller barbercreme til du opnår en fed, cremet konsistens. Påfør det nu skummende produkt i ansigtet med cirkelbevægelser, så skægstubbene løftes fra huden.
 
 
3: Grebet
Der er mange måder at holde en shavette (eller en barberkniv) på, og det er en smagssag, hvilket greb, der fungerer bedst for den enkelte. På frisørskoler bliver elever undervist i et standardgreb, som fortsat er det mest populære greb i dag. I dette greb åbner du ragekniven så meget som muligt, så du næsten føler, du vender den med vrangen udad. Placer herefter fingrene som vist på de øverste fire billeder.
 
Der findes også et andet greb, som måske er nemmere og mere intuitivt for dig. I dette greb ligger barberkniven i forlængelse af din finger, som du kan se på de nederste to billeder.
 
Det er dog vigtigt at pointere, at du ikke kan holde samme greb gennem hele din barbering. Du er nødt til at skifte grebet undervejs, for at kunne barbere hele ansigtet optimalt.
 
 
4: Selve barberingen med Shavette
Sørg altså for, at du anvender et skarpt og rent barberblad. Start med at barbere dig i skægstubbenes retning. Hold bladet i en vinkel på 30 grader. Undgå at presse skraberen ind mod huden, men før den forsigtigt hen over huden.
 
5: Efter barberingen
Når du er færdig med at barbere dig, er det vigtigt, at du skyller din skraber og barberkost ren for barberskum, sæberester og skægstubbe.

Skyl også ansigtet med koldt vand for at lukke porrerne. Afslut med god aftershave, som beroliger huden og giver massevis af fugt og pleje. En aftershave forhindrer irritationer og minimerer risikoen for røde knopper, rødme, kløe og skægpest. Den opretholder hudens fugtbalance og virker beroligende.
Se alle Aftershaves

Andre gode tips til din barbering:

- Skal du rigtig forkæle dig selv, kan du starte din barbering med at blødgøre ansigtet med et opblødt, varmt håndklæde. Præcis som du vil opleve hos en rigtig barber.
- Træk ikke indgroede hår ud med en pincet. Der er en god chance for at håret knækker og ikke kommer rigtigt ud. Træk i stedet håret en smule frem med en nål og barber dig som normalt. Efter nogle uger vil håret med stor sandsynlighed være normalt igen.
- Skrab med skægretningen - aldrig imod.
- Skyl ofte barberbladet for sæberester og skægstubbe under varmt vand, mens du barberer dig.
- Brug en aftershave balm uden alkohol, hvis du har tendens til irritationer og sart hud.
- Og vigtigst: Et rent og skarpt barberblad er det vigtigste element, når du skal opnå en irritationsfri barbering.

SIDDER DU STADIG TILBAGE MED SPØRGSMÅL?

Du er altid mere end velkommen til at skrive til os på info@proshave.dk eller ringe på 7070 1808, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Du er naturligvis også meget velkommen til at skrive et indlæg i vores forum. Du har adgang til forummet med samme brugernavn og password, som du anvender, når du logger ind i vores kundeklub for optjene 10% i bonus på dine køb.

Du finder forummet hér

Go' Fornøjelse

Mvh. Proshave.dk