Whocopied.me

Solcreme

Her på siden har vi samlet vores sortiment af lækre solcremer. Solbeskyttelse er ekstremt vigtig for din hud når du opholder dig udendøres specielt om foråret og sommeren. En solcremes vigtigste opgave er at beskytte mod solens skadelige UVA og UVB stråler, som netop kan forårsage solskoldning, ældning af huden og i sidste instans hudkræft.

Solcremernes beskyttelse angives i et faktortal (SPF, Sun Protection Factor). Jo højere faktor en solcreme har, des bedre beskytter den.

Hér på Proshave finder du både solbeskyttelse som creme, lotion og gel. Alle virker lige godt, så det er blot et spørgsmål om smag, når du skal vælge hvilken konsistens, du foretrækker. Solcremerne kan både anvendes af mænd, kvinder og børn, vi vil dog anbefale at du altid som minimum bruger SPF 30 på børnene, da deres hus er ekstra sart og modtagelig.

Speick Sun Lotion, SPF 20, 150 ml.
Solbeskyttelse til ansigt og krop med SPF 20.
Speick Sun Cream, SPF 30, 60 ml.
Solbeskyttelse til ansigt og krop med SPF 30.
Speick Sun Cream, SPF 50+, 60 ml.
Solbeskyttelse til ansigt og krop med SPF 50+.
Speick Sun Lotion, SPF 30, 150 ml.
Solbeskyttelse til ansigt og krop med SPF 30.
Speick After Sun Lotion, 200 ml.
Forfriskende og intensivt fugtgivende aftersun.
Speick After Sun Face Serum, 30 ml.
Fugtgivende og plejende serum til solstresset hud.
Payot Brume Lactée, SPF 30, Face, 100 ml.
Solcreme på spray. Nem at påføre og fedter ikke.
Payot Brume Lactée, SPF 30, Face & Body, 150 ml.
Solcreme på spray. Nem at påføre og fedter ikke.
Payot High Protection Sun Water, SPF 30, Face & Body, 150 ml.
1 anmeldelser
Vegansk og naturlig solbeskyttelsesspray med SPF 30.
Payot Very High Protection Sun Stick, SPF 50, 15 gr.
Solstift med SPF 50, der beskytter mod flere slags stråler!
Payot Aftersun Soothing Gel, 150 ml.
Aftersun til både krop og ansigt til pleje efter solens stråler.
Operators Skincare Sun Lotion, SPF 30, 200 ml.
Den ultimative solcreme til det aktive menneske. Giver maksimal beskyttelse.
Operators Skincare Sun Lotion, SPF 50, 200 ml.
Den perfekte solcreme til det aktive menneske. Giver maksimal beskyttelse.
Operators Skincare Aftersun, 200 ml.
Aftersun til det aktive menneske. Køler, fugter og plejer optimalt. Uparfumeret.
Beskyttende solcreme med SPF 30.
Før 400,00 kr.
Labello Læbepomade, Sun Protect, SPF 30
Effektiv solbeskyttelse og langtidsvirkende fugt.

Solcreme - den komplette guide

Selvom solcreme oftest anvendes af kvinder, er det lige så vigtigt for mænd at beskytte deres hud mod solskader. Solcreme beskytter ikke kun huden mod solens skadelige stråler, men det kan også hjælpe med at forhindre tidlig aldring og holde huden sund og frisk. Så der er ingen grunde til at spille macho, eller lytte efter det gamle (og farlige råd) om at man skal være rød før man bliver brun!

Solbeskyttelse er ikke kun relevant for dem, der tilbringer mange timer i solen. Selv daglig eksponering kan over tid føre til betydelige hudskader, og for mange mennesker kan denne skade akkumulere over årene. Samtidig med dette skal vi huske på, at solens stråler også er sunde, de giver D-vitamin og kan også gøre os i godt humør. Så guiden her er blot en introduktion og hjælp til, at passe på huden når du er ude i solen.Overdreven udsættelse for sollys kan føre til:

- Forbrændinger:
Dette er en øjeblikkelig reaktion på for meget sollys. Forbrændinger kan variere fra milde til alvorlige, hvor huden bliver rød, smertefuld og undertiden hævet.

- Hudskader: 
Gentagen udsættelse uden beskyttelse kan føre til ændringer i hudens struktur, inklusive rynker, alderspletter og en læderagtig tekstur.

- For tidlig ældning: 
Solen kan accelerere aldringsprocessen og få huden til at se ældre ud før tid.

- Hudkræft: 
Ubeskyttet soludsættelse øger risikoen for forskellige former for hudkræft, især melanom, som er den dødeligste type.


Beskyttelse mod solen er derfor vigtigt, ikke kun for at bevare hudens æstetik, men også for generel sundhed.

UVA vs. UVB stråler

Solen udsender en række ultraviolette (UV) stråler, men de to mest relevante når vi taler om den menneskelige hud og solbeskyttelse er UVA og UVB.

UVA Stråler:

Egenskaber: De trænger dybt ind i huden og er ansvarlige for for tidlig ældning.
Skader: Bidrager til hudens ældningsproces og kan igennem den underliggende DNA skade føre til hudkræft. De er også aktive hele året og kan trænge igennem skyer og glas.

UVB Stråler:
Egenskaber: Disse er primært ansvarlige for solforbrænding, da de skader hudens mere overfladiske lag.
Skader: Har direkte relation til forskellige former for hudkræft. UVB stråler er mest intense mellem kl. 10 og 16 og i sommermånederne, men de kan også reflekteres af sne eller is.
Både UVA og UVB stråler kan forårsage skade på huden, hvorfor det er vigtigt at vælge en solcreme, der beskytter mod begge typer af stråler (bredspektret beskyttelse).

Valg af solcreme

Når det kommer til solcreme, er der ikke én løsning, der passer til alle. Forskellige personer har forskellige behov baseret på deres hudtype, aktiviteter og miljø:

Vælg en solcreme med den rigtige SPF (Sun Protection Factor) og angiver, hvor godt en solcreme beskytter mod UVB-stråler. Det anbefales at bruge en solcreme med en SPF på mindst 30, men hvis du er særligt følsom over for solen, kan du overveje en højere SPF. Der er også daglige guides til hvilken SPF man bør anvende, hvis du er i tvivl. Og så husk på, at rejser du på ferie, så er højere SPF altid at anbefale.

Hudtype:
Folk med lysere hud har tendens til at blive forbrændt lettere, mens folk med mørkere hudfarver stadig har brug for beskyttelse, selvom de brænder mindre let. Også folk med følsom hud eller hudtilstande som eksem kan kræve specifikke typer af solcreme.

Solcremetype:
Der er primært to typer solcremer:

- Kemisk solcreme, som absorberer UV-stråler.
- Fysisk eller mineral solcreme, som reflekterer strålerne væk fra huden.

Aktivitet: 
Vand- og svedresistente solcremer er essentielle for dem, der planlægger vandaktiviteter eller intens fysisk aktivitet. Disse solcremer bliver længere på huden, men bør stadig påføres regelmæssigt.

Særlige behov:
Der er solcremer designet specifikt til ansigt, læber, børn, sport, osv. Nogle solcremer indeholder også fugtighedscreme, antioxidanter eller andre hudplejeingredienser.

Påføring af solcreme:

Påfør solcreme regelmæssigt:
Det er vigtigt at påføre solcreme jævnligt - ca. hver anden time, når du opholder dig udendørs. Hvis du sveder meget eller svømmer, skal du påføre solcreme hyppigere, da det kan forsvinde eller skylles af. Alternativt så anvend en solcreme der er lavet til at kunne bruges i vandet eller når du dyrker sport.

Påfør nok solcreme:
Mange bruger ikke nok solcreme, hvilket kan reducere beskyttelsen. Det anbefales at bruge ca. en teskefuld solcreme til ansigtet og nakken og ca. en håndfuld til resten af kroppen.

Påfør solcreme 15-30 minutter før du går ud i solen:
Det tager tid for solcremen at trænge ind i huden og give maksimal beskyttelse, så sørg for at påføre den 15-30 minutter, inden du udsætter dig for solen.

Anvend solcreme på alle udsatte områder:
Dvs. der hvor solen når huden.

Påfør solcreme efter sved eller bad:
Hvis du sveder eller bader, kan solcremen forsvinde eller skylles af, så sørg for at påføre mere solcreme, når du er færdig.

Brug solcreme hele året rundt:
UV-stråler kan stadig være skadelige, selvom solen ikke skinner, så det er vigtigt at bruge solcreme hele året rundt, især hvis du opholder dig udendørs i længere tid. Her kan vi anbefale en dagcreme med SPF i, så husker du nemmere at få din daglige solbeskyttelse.


Husk, at solcreme ikke kun beskytter din hud mod solskader og for tidlig aldring, men det kan også hjælpe med at forhindre hudkræft. Så sørg for at tage solcreme med i betragtning, når du planlægger dine udendørs aktiviteter.

Mere om solcremer

Der findes også solcremer, der kan anvendes under makeup.

Husk at solcreme er endnu vigtigere - gerne med en høj SPF faktor - når det er til børn og babyer.

Beskyt også gerne huden med hatte og solbeskyttende tøj.

Pas på med at bruge solcremer, der nemt ryger af i vandet, især hvis du er et sted, hvor havmiljøet nemt tager skade, såsom i nærheden af koralrev.

Uanset hvad, så er det en god idé at sætte sig ind hvordan man optimalt bruger solcreme, og sørge for at anvende det så snart solen begynder at "få magt" igen.