Whocopied.me

Guide – Sådan finder du din hudtype

Der er stor forskel på hudtyper og dermed også på, hvordan vi skal pleje dem. Det er vigtigt at pleje sin hud, og endnu vigtigere at du giver den, den rette pleje. Huden er dit største organ, og har et væld af vigtige funktioner for din krop og sundhed. Det der afgør din hudtype er, hvilken fugtbalance din hud har.

Husk dog, at huden ændrer tilstand for at kunne beskytte kroppen, det kan f.eks. være i påvirkning af din kost, vejret, forurening og andre forhold. Så husk på, at selvom du som udgangspunkt godt kan finde din hudtype, så tag også højde for, hvilke forhold din hud udsættes for.


Følg blot denne simple guide, og du finder nemt din hudtype.

Det første du skal gøre:
- Vask din hud i vand og lad være med at påføre creme.
- Mærk efter hvordan den føles umiddelbart efter vasken og igen nogle timer senere

Hvad er normal hud?

Du vil ikke rigtig mærke nogle problemer med din hud.
Huden føles behagelig og afslappet, selvom du ikke har creme på.

Hvad er tør hud?

Din hud vil føles stram og utilpas kort tid efter du har vasket den.
Det bliver værre jo længere tid der går, inden du smører creme på.
Brug ansigtspleje med ekstra fugtgivende ingredienser.

Hvad er fedtet hud?

Din hud vil føles fin umiddelbart efter du har vasket den, men nogle timer senere føles den fedtet og fremstår skinnende - specielt i T-zonen (som er panden, næsen og hagen).
Brug ansigtspleje uden olie.

Hvad er kombineret hud?

Huden føles fin efter at være vasket, men vil senere have noget områder, der er tørre og andre der er fedtede. Det er ofte kinderne, der er tørre, mens T-zonen (panden, næsen og hagen) fremstår skinnende.

Hvad er sart hud?

Sart hud er ikke en hudtype, men fordi der er så mange, som har det, tager de fleste større mærker hensyn til dette på højde med hudtyperne. Huden bliver mere sensitiv hvis den mangler fugt, da det vil gøre den mindre fleksibel og modstandsdygtig.