Whocopied.me

Guide - Sådan undgår du skægpest

Vi ved, at rigtig mange mænd og kvinder døjer med skægpest, som er røde knopper, kløe, ømhed og irriteret hud, der kommer efter den daglige barbering. Skægpest kan være meget generende og svær at gøre bugt med – men heldigvis har vi nogle tips i ærmet, som vi rigtig gerne vil dele med dig! I denne guide fortæller vi, hvad du i fremtiden kan gøre, for at minimere risikoen for skægpest betydeligt.

Det er ikke til at overse, at det har stor betydning, hvilke produkter du bruger før, under og efter din barbering! Beskytter du huden optimalt og giver din skraber de bedste betingelser for et godt glid, vil du også opleve en hud, der er i meget bedre balance efter din barbering. Heldigvis har vi en masse lækre produkter, der hjælper dig godt på vej mod en hud uden skægpest!
Se vores produkter mod skægpest hér

Men først – hvad er skægpest?

Skægpest er en uskadelig og meget udbredt betændelsestilstand, der kan opstå i hårsækkene efter barbering. Infektionen opstår typisk, hvis du anvender barbergrej, der ikke er rent eller bruger beskidte håndklæder/vaskeklude til at tørre dig i ansigtet før, under eller efter din barbering. Skægpest kan også være resultatet af indgroede hår, der ikke kan komme ud og dermed skaber betændelse i huden.

Symptomer på skægpest
Skægpest kan se ud og føles på forskellige måder. Det vil dog typisk være disse symptomer, der er fremtrædende:

- Små røde knopper
- Rødlig hud
- Smertende hud
- Kløe eller ømhed
- Små væskefyldte blærer

Hvor får man typisk skægpest? Og hvem får skægpest?

Hvor får man typisk skægpest? Og hvem får skægpest?

Hvor får man skægpest?
Skægpest opstår typisk i ansigtet og på halsen - men mange oplever også skægpest i forbindelse med intimbarbering. Efter intimbarbering er det almindeligt at opleve røde knopper, som faktisk udgør et tidligt stadie af skægpest. Disse røde knopper indikerer en infektionstilstand, der irriterer huden og signalerer behovet for at lade huden hvile. Det er vigtigt at være opmærksom på dette fænomen ved intimbarbering for at undgå yderligere irritation.


Hvem får skægpest?
Alle har risiko for at få skægpest - både mænd og kvinder. Nogle hudtyper er dog mere udsatte for skægpest end andre. Det gælder eksempelvis dem sart/følsom hud samt fedtet hud. Har du én af disse hudtyper, skal du være ekstra opmærksom på at følge de råd, vi kommer med i det følgende:
Trin for trin: Forebyg skægpest – Sådan gør du

Trin for trin: Forebyg skægpest – Sådan gør du

Trin 1: Vask ansigtet 
Det har stor betydning for resultatet af din barbering, at din hud er helt ren.
Begynd derfor din barberingsrutine med at rense huden, eller barber dig lige efter du har været i bad.
På den måde fjerner du skidt, snavs og overskydende fedt, som kan tilstoppe porerne og give urenheder.


Trin 2: Påfør Preshave
En preshave er et uundværligt produkt, hvis du vil have en perfekt barbering uden irritationer.
Preshaven lægger en beskyttende hinde på huden og blødgør skægstubbene. 
En preshave sikrer din skraber et endnu bedre glid og mindsker dermed risikoen for irritation.


Trin 3: Påfør produkt
Vælg mellem en barberskum på flaske, en barbersæbe eller en barbercreme
Formålet med produkterne er at fugte og give din skraber et optimalt glid, så du undgår rifter og irritationer. 


Trin 4: Brug et skarpt og rent barberblad
Det aller vigtigste element i en behagelig barbering uden irritationer er at anvende rent barbergrej og et skarpt barberblad. På den måde forhindrer du unødige bakterier i at være en del af din barbering.


Trin 5: Barber med hårene
Skrab altid med skægretningen - aldrig imod. Dette for at undgå svie og indgroede hår.
Skyl jævnligt skraberen under varmt vand, mens du barberer dig.
Barbér dig gerne foran et spejl, så du kan holde øje med, hvad du laver


Trin 6: Påfør aftershave
Afslut din barbering med at skylle ansigtet i koldt vand og dup forsigtigt med et rent håndklæde.
Påfør herefter din aftershave. Brug gerne en afterhave balm, da den er mere mild end en aftershave lotion.
Balmen tilfører rette mængde fugt og pleje til den nybarberede hud.

Har du stadig problemer?

... Så er der kun ét råd at følge: Lad skægget/håret gro.
Hvis du ikke kan komme af med skægpesten, er det en god idé at prøve at lade skægget vokse ud. Ved at anlægge fuldskæg for en periode, giver du din hud ro og fjerner derfor betingelserne for, at skægpesten kan brede sig. 

Produkter vi anbefaler mod skægpest:

Lad os lige starte med at understrege, at det er alfaomega at påføre et beskyttende produkt, inden du barberer dig! Barbering på helt tør hud er den største synder, når det kommer til skægpest. Så husk altid et beskyttende lad på huden, så din skraber kan få de bedste betingelser for et rigtig godt glid - det vil nemlig gavne din hud!

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilke produkter der bedste behandler og/eller minimerer risikoen for skægpest. Vi hjælper dig godt på vej og har nedenfor samlet de produkter, vi helt sikkert vil anbefale dig at have stående på badeværelseshylden:
Læs mere hér
Ingrown Hair Treatment, Anthony
Anthony har lavet en Ingrown Hair Treatment, som er et uundværligt vidunderprodukt. Den bekæmper effektivt infektionen, når problemet er kommet. Den skal påføres i et tyndt lag på huden. I starten er det en god idé at gøre både morgen og aften. Du vil allerede kunne mærke en forbedring efter en uge.
Se produktet hér
Se produkterne
Produkter til sensitiv hud
Først og fremmest - Brug en preshave, hvis du har tendens til skægpest og røde knopper efter din barbering! Mange mennesker dropper at bruge en preshave som første led i barberingen (eller intimbarberingen) – og det er en stor fejl. En preshave lægger en beskyttende hinde, så din skraber glidere lettere hen over huden. Ved at minimere forekomsten af rifter og snitsår mindsker du også risikoen for skægpest.

Vælg altid produkter til sensitive eller sart hud, hvis du døjer med skægpest. Prøv eksempelvis Prorasos hvide serie, der kan anvendes af både mænd og kvinder. Den er lavet specielt til sart hud - og består af både Preshave, Barbercreme, Barberskum, Barbersæbe og lækre Aftershaves, der beroliger huden optimalt.
Se serien hér
Se dem hér
Alum blok
En alum blok er et multifunktionelt produkt, der kan anvendes på flere forskellige måder. Der er tale om et antiseptisk produkt lavet af naturligt forekommende kalium. Dets bakteriedræbende og antiseptiske egenskaber beroliger rødme og lindrer irritationer, og er en oplagt hjælp, hvis du har tendens til irritation eller svie efter din barbering.

En Alum Blok er særdeles velegnet som helende aftershave, hvis du har sart hud!

En Alum blok er super let at anvende. Det eneste du skal gøre er at fugte den med koldt vand. Herefter gnider du den forsigtigt rundt i ansigtet. Til slut tørrer du huden med et rent håndklæde.
Se alle alum blocks hér
Se dem hér
Skægbalm
Det er derefter en god idé at bruge en beroligende balm. En Skægbalm minimerer ubehag, kløe, irritationer og rødme. Sørg for at få balmen ind under skægstubbene, så huden før den optimale fugt og pleje.  

Foretrækker du en skægolie, der har en mere flydende olie-konsistens, kan du også sagtens bruge en skægolie til formålet. 
Se alle skægbalm hér
Se den hér
Er uheldet ude - og har du skåret dig?
Prorasos Shave Cut Healing Gel standser blødningen hvis uheldet skulle være ude og du har skåret dig eller fået en lille rift. Påfør en lille smule gel på riften og blødningen stopper.
Se produktet hér

Andre vigtige tips:

- Vask omhyggeligt barbergrejet efter brug
- Udskift dagligt dine håndklæder
- Lån aldrig barbergrej eller håndklæde af andre – og lå heller ikke dit eget ud
- Og husk: Barbér aldrig en helt tør hud! Det giver den absolut største risiko for skægpest.
Se vores produkter mod skægpest hér