Whocopied.me

Plastikskrabere er de nye plastiksugerør

Den seneste tid har plastiksugerør og plastikposer fyldt meget i debatten herhjemme, fordi vores verdenshave er forurenet med plastaffald.

Hos Proshave ønsker vi at tage debatten videre – og fokusere på, at de fleste mænd og kvinder dagligt eller ugentligt anvender en skraber, der netop er lavet af plastik.

Tilbage i begyndelsen af 90'erne rapporterede det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur, at USA producerede 2 milliarder engangsskrabere og -barberblade. I henhold til en nyere rapport fra Statista, brugte 163 millioner forbrugere i USA engangsskrabere i 2018. Man kan (desværre) kun antage, at størstedelen af disse 163 millioner engangsskrabere siden da er blevet bortskaffet og endt i havet som plastforurening. Og hér snakker vi kun USA. Hvordan mon situationen ser ud i Danmark, Europa og resten af verden?

Nogle vil måske tænke, at plastikskrabere vel kan genanvendes sammen med plastik. Problemet med disse skrabere er dog imidlertid, at de er sammensat af flere forskellige materialer, hvilket gør dem til en udfordring at genbruge korrekt. Håndtaget er typisk lavet af plastik, men har muligvis også fået gummi-detaljer limet på. De små barberblade er lavet af metal, men sidder i en plastikramme. De er med andre ord svære at håndtere i en adskillelsesproces. Hertil kommer at disse skrabere også udgør en sikkerhedsrisiko for affaldsarbejderne, hvis de ikke bortskaffes korrekt.
EN MERE GRØN BARBERING

EN MERE GRØN BARBERING

Men der er heldigvis et mere miljørigtigt alternativ til din normale plastikskraber. Eller nok nærmere en opgradering. For du vil på ingen måde komme til at gå på kompromis – og ej heller komme til at savne din gamle skraber.

Det holdbare og miljøvenlige valg er en DE-Skraber  – også kaldet en Safety Razor. En DE-Skraber er en klassisk barberskraber, som ikke kun er komfortable at anvende, men også har været et symbol på bæredygtighed i årtier.

En DE-Skraber er typisk lavet af stål eller metal (i stedet for plastik) – og er designet til at holde længere end sin ejer. Når du først har købt en DE-Skraber, kan den følge dig resten af livet, hvis blot du passer godt på den.


Ikke kun godt for miljøet - også godt for din hud
Foruden at være miljøvenlig er en DE-Skraber også anerkendt for at forårsage mindre irritation på huden – og er dermed god for selv følsom og sensitiv hud. En DE-Skraber anvender de klassiske Double Edge Barberblade, som kun har én klinge. Jo færre klinger din skraber har, jo mere blid er den for huden. DE-Skraberens klinge er skarp og giver dig en uovertruffen og ultra-tæt barbering ved blot et enkelt strejf over huden.

Et Double Edge Barberblad er fremstillet af rustfrit stål. Det betyder, at de også er fuldt genanvendelige.  
Store økonomiske fordele – spar en formue på barberblade
Men at vælge en DE-Skraber er ikke kun godt for miljøet og din hud. Det er rent faktisk også en fordel i et økonomisk perspektiv. Et Double Edge Barberblad koster nemlig kun fra kr. 2,5 stykket. Du er sikkert vant til at betale overpriser for flerklingebarberblade fra de markedsførende producenter. Men det behøver du ikke længere, hvis du vælger en DE-Skraber! De billige barberblade betyder også, at du er tilbøjelig til at skifte barberbladet, når det trænger - i stedet for at trække barberbladets levetid og anvende det lidt længere end du reelt burde. Og da et skarpt barberblad er alfo og omega, når det kommer til en irritationsfri barbering, vil det økonomisk aspekt også have en positiv effekt på din hud.
En pyntegenstand på badeværelset
En DE-Skraber har desuden den store fordel, at den udgør en flot pyntegenstand på badeværelset sammenlignet med de neon farvede, vibrerende skrabere af plastik. En DE-Skraber er rent faktisk ikke én, der behøver blive gemt væk i skuffen, men kan med fordel blive stående fremme i en smuk holder, der netop er lavet til formået.

Sig nej til brug-og-smid-væk kulturen – vælg barbergrej af holdbare og bæredygtige materialer