Whocopied.me

Hvorfor bruge en aftershave?

Hvad er en aftershave?

Kort fortalt er en aftershave et plejeprodukt, der heler og fugter huden efter barbering, hvor huden er blevet udsat for en 'belastning'. En aftershave er et beskyttende og beroligende produkt, der påføres lige efter endt barbering, hvor huden kan have en tendens til at blive rød og irriteret. Ved hjælp af de plejende, fugtgivende og berolignede ingredienser bliver huden genoprettet, så du minimerer risikoen for irritation og kløe.

En aftershave er en vigtig del af enhver mands (og også kvindes) plejerutine. Nogle mennesker opfatter en aftershave som en luksus, men det er faktisk en nødvendighed! Dit ansigt skal plejes lige så meget som alle andre dele af din krop. 

Nogle foretrækker en aftershave med en kølende og forfriskende effekt, mens andre foretrækker en parfumefri og mere neutral variant. Uanset hvilken aftershave du vælger, tilfører de en lang række fordele til hudens sundhed og velvære. 

Historien bag aftershaves

Aftershavens begyndelse går tilbage til antikken, hvor egyptiske faraoer og romerske kejsere brugte duftende olier og urter til at berolige og pleje deres hud efter barbering. Den moderne aftershave blev først introduceret i det 19. århundrede som en antiseptisk lotion, der skulle forhindre infektioner og irritation efter barbering. I dag er aftershaves mere sofistikerede, og du finder en bred vifte af formler og dufte på markedet.

Aftershaven har med andre ord udviklet sig fra at være en simpel barbersprit til en omfattende kategori af produkter, der tjener flere formål. 

Fordele ved at anvende en aftershave

En aftershave har flere formål - og rigtig mange fordele for din hud. Hér er nogle af dem:

Reducerer irritation: De beroligende egenskaber i en aftershave hjælper med at mindske rødme, kløe og irritation, der ofte følger efter en barbering. Det er især et problem for dem med følsom hud, og derfor er en aftershave uundværlig for de mere sarte hudtyper.

Giver fugt og næring: Mange moderne aftershaves indeholder fugtgivende ingredienser som glycerin, aloe vera o.lign., der hjælper med at genoprette hudens fugtbalance og forhindre tørhed i huden.

Desinfektion af huden: Nogle aftershaves indeholder alkohol eller andre antiseptiske ingredienser, der hjælper med at rense og beskytte huden mod bakterier og infektioner, der kan opstå under barbering.

Kan tilføre duft: Aftershaves findes i forskellige dufte, der giver mænd mulighed for at udtrykke deres personlige stil og forbedre deres selvtillid ved at føle sig friske og velduftende hele dagen. 

Eller aftershave uden duft: Ved du, at du vil bruge en EdT eller EdP umiddelbart efter barberingen, anbefaler vi at du bruger en forholdsvis neutral aftershave balm, så huden bliver beroliget og fugtet, men uden at overdøve en efterfølgende parfume.

Hvilken aftershave skal man vælge?

Der er flere typer af aftershaves på markedet, der har hver sine fordele. Hvilken variant du skal vælge afhænger i høj grad af din hudtype:

Aftershave Splash/Lotion: Den klassiske formel, der indeholder alkohol og giver en forfriskende fornemmelse efter påføring. Er du til en helt klassisk barbering og kan du godt lide følelsen af at huden lige strammes op, når porerne lukkes, så skal du helt klart vælge en klassisk aftershave splash.

Aftershave Balm/Creme: En mere fugtgivende og cremet formel, der minder lidt om en ansigtscreme (typisk en smule tyndere i konsistensen end en almindelig creme). Ideel til dig med tør eller følsom hud. 

Aftershave Gel: Fordelen ved at bruge en gel-konsistens er, at den trænger lynhurtigt ind i huden uden at fedte. En gel har desuden en dejlig kølende effekt.

Aftershave med alkohol: Fordelen ved at anvende en udgave med alkohol (også kaldet en barbersprit) er, at den øjeblikkeligt lukker porerne og strammer huden op efter barberingen. Alkoholen tager lidt tid om at fordampe og har i den forbindelse en antiseptisk virkning på eventuelle nedskæringer og irritationer.

Alkoholfri Aftershave: En alkoholfri aftershave kan med fordel anvendes af alle hudtyper - men bør især anvendes af tør, sart og sensitiv hud. Fordelen ved at vælge en alkoholfri udgave er, at den er ekstra mild mod huden, tilfører en masse fugt og mindsker risikoen for røde knopper og skægpest.

Alum blok: En Alum blok er den helt oprindelige aftershave. En alum blok er et antiseptisk produkt lavet af naturligt kalium. Dets bakteriedræbende egenskaber minimerer rødme og lindrer irritationer. Huden friskes op og efterlades blød og glat. En anden fordel er, at den lukker porerne og standser småblødninger.


Tip: Sådan anvender du en aftershave

Følg disse enkle tips for at få mest muligt ud af din aftershave:

1) Skyl ansigtet med koldt vand for at lukke porerne efter barberingen. 

2) Tør huden med et rent håndklæde. 

3) Påfør din aftershave straks herefter på den tørre hud.

4) Undgå at gnide den ind i huden, da det kan forårsage irritation. Klap eller påfør forsigtigt produktet på huden.

Aftershaves på Proshave

På Proshave har vi et stort og lækkert udvalg af Aftershaves i et væld af forskellige dufte. Du finder blandt andet udgaver, der indeholder Sandeltræ, Aloe Vera, Havtorn, Argan Olie og meget andet. Vi har også aftershaves med maskuline duftnoter, som en del af en hel duftserie eller udgaver uden parfume, som er lavet af naturlige ingredienser og er fri for parabener og andre kunstige tilsætningsstoffer.

De aftershaves du finder hér på siden trænger hurtigt ind og efterlader ikke huden fedtet. Du kan med andre ord være sikker på, at du med aftershave fra os af, får en kvalitet der er helt i top, samtidigt med at priserne er ligeså skarpe som vores barberblade.

Find din nye favorit blandt de udgaver, du ser ovenfor. Der er bestemt noget for enhver smag og hudtype!

Vi har desuden et kæmpe udvalg af aftershaves i forskellige duftprofiler. Vi vil anbefale dig at du prøver en aftershave med en matchende barbercreme eller -sæbe, så du på den måde får den samlede oplevelse, både under og efter barberingen.