Whocopied.me

Barbering mænd

Det kan være en jungle at finde det rette grej til barbering når man er mand. For hvad skal man vælge? Skraber, trimmer, ragekniv eller noget helt fjerde?

Derfor har vi samlet nogle gode råd og overvejelser her, som du kan drage nytte af når du skal finde dine produkter til barbering for mænd.

Barbering - tæt eller ej?

Det første du skal overveje er, hvilket look går du efter? Er du mest til den klassiske Don Draper barbering der sidder helt tæt som øjnene på en vaskebjørn, eller foretrækker du et mere casual look med synlige stubbe?

Hvis det er det permanent casual look du efterstræber, så er du gået forkert da vi desværre ikke forhandler trimmere på Proshave.dk, men hvis du foretrækker at rage helt i bund for derefter at lade det gro lidt ud igen, så kan du trygt læse videre :).

Barbering mænd - rage eller skrabe?

Du har gjort op med dig selv at du foretrækker en helt tæt barbering. Men hvilket produkt er det bedste for dig? Skraber eller ragekniv?

Mange vælger at have begge, da de har forskellige fortrin. En skraber er det mest sikre og nemme valg oftest, selvom du godt kan snitte dig til blods på en skraber, hvis du ikke er forsigtig, så er det et hurtigere værktøj i dagligdagen end en ragekniv.

Ragekniven har dog den fordel at den giver dig maksimal kontrol. Rageknive er som ilden, det er en god tjener, men en farlig herre og det kræver håndelag, nøjagtighed og tålmodighed at få det maksimale udbytte af en ragekniv.

Fordi rageknive og skrabere har forskellige fortrin, så er det en rigtig god ide, at investere i begge. På den måde får du den mest helstøbte barbering fordi skraberen hurtigt kan tage de større flader og ragekniven når de mere komplekse  og kantede områder.

Barbering med ragekniv

Selvom vi alle kan genkalde os en barber-scene hvor nogen kommer "under kniven", så vælger flere og flere at søge tilbage til det klassiske barbergrej. Og man kan ikke sige klassisk barbergrej uden at nævne ragekniven. Ragekniven er et både stilet, effektivt og lækkert værktøj til barberingen.

Og vi vælger udtrykket "værktøj" med vilje. For det er en kniv.  En MEGET skarp kniv for at det ikke skal være løgn, og den skal behandles med både respekt og omtanke.  Som med så meget andet værktøj så kræver en ragekniv vedligeholdelse for at du får det maksimale ud af den. Dels skal den slibes så den holdes skarp og dels skal du sørge for at rengøre og aftørre den efter brug, så den ikke ruster.

Rust er ikke et fremtrædende problem ved nutidens rageknive, men for at værne om din kniv bør du altid rengøre kniven grundigt efter brug.  At barbere sig med ragekniv er en mere tidskrævende proces, og det skal man være klar over. Men hører man til den store skare af mænd, som finder stor fornøjelse ved at barbere sig efter kunstens klassiske regler, så kan vi varmt anbefale at investere i en af modellerne fra udvalget herunder.

SE ALLE RAGEKNIVE-->

Barbering med skraber

Barbering med skraber er i udgangspunktet en lette disciplin at mestre end barbering med ragekniv. På trods af dette, så er der også her en række ting som man skal være opmærksom på. For det første skal du gøre op med dig selv om du søger en flerblads skraber som man kender det fra Gillette mf. eller om du søger det man kalder en double-edge razor. Altså en skraber, som har to skarpe sider.

Hælder du mest til en flerblads skraber finder du et spændende og smukt udvalg i vores Gillette sortiment.

Er du derimod mere til de klassiske razors med de traditionelle dobbeltsidede barberblade så skal du klikke HER-->.

Fordelen ved double-edge er, at der kun er et blad der er i kontakt med huden hvilket nedsætter risikoen for at få røde knopper mv., da huden ikke bliver så irritabel som ved flere blade. Derudover er double-edge også billigere at udskifte løbende, hvilket gør. at du aldrig skal gå på kompromis med skarpheden ift. økonomien.