Whocopied.me

Guide: Sådan tæmmer du dit fuldskæg

Læs mere hér

Trin for trin guide: Sådan tæmmer du dit skæg

De fleste mænd kan fra natures side gro et skæg uden at foretage sig andet end at droppe skraberen for en periode. Det kræver dog en reel indsats, hvis skægget samtidig skal være flot, soigneret og velplejet. Et tørt, kruset skæg, der ikke får den optimale pleje, er ærlig talt ikke særlig charmerende.

Nedenfor har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du undgår et vildt og kruset skæg, der stritter i alle retninger - og i stedet opnår et flot et af slagsen, der vækker misundelse og anerkendende blikke.

Trin 1) Brug en skægshampoo
Læs mere hér

Trin 1) Brug en skægshampoo

De fleste principper for hårpleje gælder også for skægpleje: Før du er i stand til at style skægget, skal det vaskes.

Du bør rense dit skæg flere gange om ugen, for at fjerne olie, snavs, døde hudceller og eventuelle madrester. Når du vasker dit skæg vil du opleve, at det bliver mere skinnende og mindre kruset - og desuden er det en realitet, at et rent skæg ikke er nær så irriteret og kølende som et snavset ét af slagsen.

Så genskab glans og blødhed med en god skægshampoo.
Se alle skægshampoo
Trin 2) Påfør Skægolie eller Skægbalm
Læs mere hér

Trin 2) Påfør Skægolie eller Skægbalm

Et andet hårpleje-råd, der også gælder for skægpleje: Enhver god shampoo skal efterfølges af balsam. Du skal derfor påføre en skægolie eller skægbalm efter du har rengjort skægget.

En skægolie eller -balm er måske det mest afgørende step i din daglige skægpleje-rutine. Produktet gør skægget smidigt, blødt (for både dig og din partner) og tilfører den rette mængde fugt og pleje, så skægget ikke bliver tørt og kedeligt at se på.

Om du vælger en balm eller olie er en smagssag:
Skægolie:
Tag et par dråber olie ud i hånden. Gnid produktet mellem håndfladerne og før derefter håndfladerne gennem skægget. Start fra toppen og ned - og gentag nogle gange. (Kør ikke håndfladerne nedefra og op, da det blot vil gøre dit skæg filtret)
Se alle skægolier hér
Skægbalm:
Tag en lille mængde ud af beholderen og gnid håndfladerne sammen. Tag tommelfingeren og pegefingeren så langt fra hinanden, som muligt. Placer fingerspidserne på disse to fingre i toppen af skægget før håndfladen gennem skægget, mens du gør afstanden mellem fingrene mindre. Gentag bevægelsen. Kør kun oppefra og ned.
Se alle skægbalm hér
Trin 3) Før en skægkam eller -børste gennem skægget
Læs mere hér

Trin 3) Før en skægkam eller -børste gennem skægget

Dit skæg er nu rent og plejet - så det er tid til at starte selve stylingen. Du vælger selv, om du anvender en skægkam eller skægbørste til formålet. En daglig kæmning/børstning af dit skæg vil "træne" hårene i at vokse i den rigtige, nedadgående retning.  

En kam eller børste fjerner støv, snavs og overskydende produkt og efterlader skægget glat, jævnt og skinnende uden filtrer.

Regelmæssig børstning er desuden rigtig godt for huden og forhindrer et tørt skæg.

Sådan gør du:
Kæm eller børst altid kun med skæggets groretning.
Se alle skægkamme og -børster hér
Trin 4) Styl skægget med en Skægvoks
Læs mere hér

Trin 4) Styl skægget med en Skægvoks

Brug en skægvoks eller moustache voks til style og tæmme dit skæg og overskæg samt samle spidserne. En Skægvoks har typisk en lidt hårdere konsistens end en almindelig hårvoks, fordi skægget kræver et mere fast hold.

Sådan gør du:
Varm voksen op mellem fingerspidserne inden brug, for at få den optimale effekt. Saml overskæggets spidser ved at klemme om skægget og trække let udad.

Se alle skægvokse hér

Næste trin: Trimning af dit skæg

Hvis du skal igang med at trimme dit skæg, har vi naturligvis også en guide til det.
Læs vores guide: Sådan trimmer du dit skæg
Vil du have guiden som pdf?
Klik hér for at downloade som PDF