Whocopied.me

Guide til fodpleje - Bløde, velplejede fødder på rekordtid

Rigtig mange mænd og kvinder døjer med tørre fødder og hård hud på hæle. Det ser usoigneret ud - og kan endda gå hen at blive en smertefuld omgang, hvis den tørre hud udvikler sig til hælrevner og spækkede hæle.

Med de optimale plejeprodukter og det rette grej kan du dog hurtigt få flotte, velplejede fødder, der er værd at vise frem i sandaler.

Når det kommer til fodpleje er det vigtigt at huske, at det er langt bedre at tage forebyggende vare på dine fødder end at udbedre en skade. Når du først er kommet den hårde hud til livs, bør du derfor fortsætte med at pleje fødderne - for ellers kommer den hårde og tørre hud blot tilbage. Du skal give dine fødder samme pleje og opmærksomhed, som du giver resten af din krop. Det gælder blandt andet om at holde huden på fødderne fugtet - præcis som du giver dit ansigt og din krop daglig, fugtgivende pleje.

Trin for trin: Flotte fødder og bløde hæle

Nedenfor har vi lavet en guide til, hvordan du får bløde, velplejede fødder på rekordtid.

Hvis du har 5-10 minutter ekstra kan du starte med at tage et fodbad, for at bløde fødderne op.

1. Fodhøvl / Fodfil

1. Fodhøvl / Fodfil

Skræl den hårde og døde hud af med en fodhøvl. En fodhøvl er udstyret med et skarpt barberblad, og er således den mest effektive måde at fjerne meget hård hud. Brug den primært på hælene. Tag lidt ad gangen - og kun det yderste lag. Fodhøvlens blad er meget skarpt og skal derfor anvendes med stor forsigtighed. Gå hellere lidt for forsigtigt frem, for at undgå skader.

Når du er færdig med at bruge fodhøvlen kan du med fordel file huden med en fodfil.

Har du ikke ekstremt ru fødder, men blot tør hud, vil vi anbefale dig droppe fodhøvlen og i stedet starte med fodfilen. En fodfil er en smule mere blid ved huden, men er stadig et meget effektivt værktøj at anvende i jagten på flotte, velplejede fødder.

En fodhøvl og fodfil kan både anvendes på tør og fugtig hud. Det er mest nænsomt at gøre det på våd eller fugtig hud.
Se Fodfile og Fodhøvle
2. Fodscrub

2. Fodscrub

Vi har en super lækker fodscrub fra LEA i sortimentet. Fodscrubben eksfolierer huden, fjerner døde hudceller og ru hud på fødderne. Den indeholder salicylsyre og abrikoskerner, som peeler og fjerner den hårde, tørre hud.

Lad dig ikke narre af den lave pris - Fodcrubben er nemlig super effektiv, og vil hurtigt få dine fødder til at fremstå både bløde og velplejede.


Anvendes på følgende måde:
Anvend fodscrubben 2-3 gange om ugen enten i forbindelse med fodbad eller i brusebadet. LEAs fodscrub kan både anvendes på fugtet hud efter fodbad eller på tør hud, før du går under bruseren.

Påfør scrubben på huden i et tyndt lag og skrub herefter fødderne grundigt med gnidende bevægelser. Skyl af med vand og afslut med en god og grundig aftørring.
Læs mere om LEAs fodscrub hér
3. Fodcreme

3. Fodcreme

Huden under din fod bliver ofte tør, hård og sprukken. Den hyppigste årsag til denne tilstand på fødder og hæle er mangel på fugt. Hvis din hud er tør, vil den være mindre elastisk og således hurtigere revne.

En god fodcreme er derfor alfa og omega, når det kommer til fodpleje. I vores sortiment finder du blandt andet en rigtig skøn fodcreme fra LEA til meget billige penge. Fodcremen hjælper med at genoprette ru, tørre og revnede hæle. Den indeholder allantoin og glycerin, som har en plejende og blødgørende effekt - samt Menthol, som køler og virker opfriskende på trætte fødder.

Vores fodcremer er hurtigt-absorberende, så du undgår den fedtede fornemmelse.

Anvendes på følgende måde
Anvend gerne en fodcreme dagligt, da hyppig brug forebygger dannelsen af hård hud. Massér dine fødder ind i cremen, og lad cremen sidde. Du kan med fordel opføre et ekstra tykt lag, hvis du tager den på inden sengetid - og tage strømper på natten over. På den måde bliver cremen ikke tørret af i dit sengetøj.
Se alle fodcremer hér
4. Neglesaks / Negletang

4. Neglesaks / Negletang

Når selve huden på fødderne har fået en overhaling, er det tid til sidste step: Neglene. Du må for alt i verden ikke glemme neglene, hvis dine fødder skal fremstå soigneret og velplejede.

Nogle mennesker forestrækker at ordne tåneglene med stor negleklipper, mens andre er mere til en neglesaks. Hvis du har meget tykke negle, der er svære at klippe i, kan du med fordel bruge en negletang fremfor en neglesaks eller -klipper. En negletang klipper selv de tykkeste mandenegle med stor nøjagtighed og resultatet bliver super flot. Uanset hvilket grej du foretrækker, skal du passe på ikke at klippe for langt ned i siderne, da du risikerer at få nedgroede negle.
Se alle negleredskaber hér