Whocopied.me

Guide til fuldskæg: Hér skal kanterne gå

Se al skægpleje hér
Få styr på kanterne omkring dit fuldskæg

Få styr på kanterne omkring dit fuldskæg

De fleste af vores grooming tips skal betragtes som guidelines og gode råd, men denne er nærmere en lov: Skægget på halsen skal fjernes!

Nedenfor har vi lavet en guide, der viser, hvor og hvordan du skal barbere (og trimme) skægget, så det får den helt rette form.

Vi kommer til at tale om kindlinie, kæbelinie og kantlinie i guiden, så for at undgå forvirring kan du hér se, hvor de forskellige linier er placeret i ansigtet:

Punkt D udgør den altoverskyggende pointe i artiklen: Alt hår mellem kantlinje og kraveben skal barberes eller som minimum trimmes.


Men lad os uddybe det i det følgende...

Start skægget ved kindlinien

Dit skæg skal som udgangspunkt starte ved kindlinien, som er den linje i ansigtet, der følger kindbenet. Al skægvækst over denne linje skal fjernes med din skraber.

Hér skal kantlinjen gå

Rigtig mange mænd tror, de skal barbere sig helt op til kæbelinien, men det er en fejl! Skæggets afslutning skal nemlig et stykke længere ned end kæben - ned til den såkaldte kantlinie.

Du finder kantlinien ved at forestille dig en kurvet linje mellem dine ører (punkt A og punkt B nedenfor). Linjen skal forbindes med et tredje punkt (punkt C). Du finder punkt C ved at lægge to fingre over dit Adams æble: Dér hvor din øverste finger stopper, er dér hvor kantlinjen starter.

Du burde nu have styr på linjens placering. Start derfor med at barbere stykket mellem punkt C og punkt D - altså stykket mellem kantlinien og kravebenet. Da huden er sart i dette område, er det en god idé at påføre en Preshave og en Barberskum, inden du starter med at anvende din skraber. Sørg for at strække huden ud ved at skyde hagen frem og op, for at undgå snit og rifter.

Sådan fader og trimmer du kantlinien

For at undgå en for brat overgang mellem den glatbarberede hud på halsen og kantlinien, kan det være en god idé at fade linjen ud med en trimmer. Det betyder, at du lader hårene tættest på skægget være lidt længere end hårene tættest på Adams æblet.

Sæt trimmeren to indstillinger kortere end din skæglængde og trim den nederste halvdel af stykket mellem kæbelinie og kantlinie. Lad den øverste halvdel være i samme længde som dit skæg. Dette vil skabe en perfekt overgang og afslutning, som får skægget til at fremstå flot og soigneret.

Næste trin: Trim skægget

Hvis du følger ovenstående tips, bør du nu have en idé om, hvor du skal trimme/barbere dit skæg for at få en flot form og nogle perfekte kanter.

Næste trin er herefter at trimme selve skægget. Men hvordan skal et skæg trimmes? Hvilke redskaber skal jeg bruge? Og hvor langt skal skægget være? Vi har lavet en guide, der besvarer disse spørgsmål:
Læs guiden: Sådan trimmer du dit skæg