Whocopied.me

Guide: Rengøring og vedligeholdelse af barberkost – Sådan gør du!

Hvordan renser jeg min barberkost? Skal jeg rengøre børsten hver dag efter min barbering? Må jeg bruge kogende vand til at rense barberkosten i? Skal barberkosten lægges i blød efter barberingen? Er det nødvendigt at købe en holder til min barberkost?

Vi får dagligt rigtig mange spørgsmål om vedligeholdelse og rengøring af barberkoste. Vi har derfor lavet denne guide, så du i fremtiden er bedre rustet til at pleje din barberkost optimalt.

En barberkost er lavet til at holde i rigtig mange år. Det kræver dog, at du behandler den med omhu - altså renser og rengør den. Det er heldigvis ikke så besværligt at behandle børsten, så den bevarer form, funktion og holdbarhed længst muligt. Læs bare med her...

Se alle Barberkoste hér

Trin for trin: Ren og hygiejnisk barberkost

Det er vigtigt, at din barberkost bliver skyllet fri for sæberester efter brug, så sæbe og kalk ikke får lov at sidde i børstehårene, idet det med tiden kan gøre hårene porøse og nedbryde limen i selve knobet.

I det følgende kan du læse vores trin for trin guide til daglig rengøring af din barberkost - og en guide til "hovedrengøring" af din barberkost:
Daglig rengøring af din barberkost 

1) Skyl børsten i lunkent vand, så alle sæberester bliver skyllet ud af børstehårene.
Bemærk: Vandet må max. være 45 grader varmt. Det er vigtigt, du aldrig bruger kogende vand, da det både ødelægger hårenes kvalitet og limen, som holder børsten samlet

2) Klem børsten forsigtigt (ikke trække) og ryst overskydende vand ud af børsten

3) Stil børsten i din holder og lad den lufttørre

Obs! Undgå at sætte den våde barberkost ind i et lukket skab, da den dermed ikke kan komme af med fugten.
Løbende rengøring og vedligehold:
For at fjerne kalkrester i børsten, kan du fra tid til anden (eller efter behov) stille børsten med børstehårene i en mild eddikeopløsning (1:10) og lade den stå i et par minutter.

Skyl herefter børsten under rindende vand og vask børstehårene med en mild shampoo. Skyl til slut børsten, klem den forsigtigt og stil den luftstørring i din holder.

Din børste er nu ren. De første par barberinger vil den måske lugte lidt af eddike, men det forsvinder hurtigt.

Video: Sådan rengør du din barberkost

Ved du, hvordan du lavet dit eget barberskum med en barberkost?

Hvis du ikke ved, hvordan du lavet et lækkert, hjemmelavet barberskum med din barberkost, kan du læse vores guides om det hér:

Guide: Lav barberskum med barbersæbe
Guide: Lav barberskum med barbercreme
Guide til den ultimative barbering