Whocopied.me

Guide: Sådan vælger du en barberkost / Hvilken barberkost passer til mig?

Du har besluttet dig for, at investere i en barberkost til en fantastisk, traditionel vådbarbering. Du klikker ind under Proshaves faneblad "Barberkost" og opdager, at sortimentet er enormt! For hvilken barberkost skal du vælge? Og hvad er forskellen på de forskellige barberkoste?

Bare rolig: Det er slet ikke så uoverskueligt, som det ser ud! Vi har lavet denne guide, for at hjælpe dig med at finde den helt rette barberkost. Nedenfor har vi listet de faktorer, der spiller ind, når du skal vælge den perfekte barberkost til din daglige barbering.

Se alle Barberkoste hér

Men først: hvorfor skal jeg bruge en barberkost?

Du skal ganske enkelt bruge en barberkost, for at få en bedre, tættere og mere behagelig barbering.

Barberkosten anvendes til at skumme din barbercreme/barbersæbe op til en lækker, fløjlsagtig barberskum. Og det er en sand fornøjelse at fordele barberskummet med en ordentlig barberkost. Barberkosten virker exfoilerende på huden og fjerner derfor døde hudceller.

Den har desuden den store fordel, at den løfter dine skægstubbe fra huden, så din skraber kan få fat i selv de mindste hår. Du opnår dermed en tæt og glat barbering.


Step 1) Børstehår

Step 1) Børstehår

På Proshave kan du helt overordnet vælge mellem 3 typer af børstehår til din barberkost:
- Boar (Naturhår)
- Fibre
- Badger (Grævlingehår)Boar - Naturhår
De såkaldte boar-børste er fremstillet af svinehår (Nogle producenter fremstiller også boar-børste af hestehår). Børsten er noget stivere end en grævlingebørste, og har derfor en masserende effekt på huden. Den bliver dog blødere med tiden.

En svinehårsbørste er en fremragende begynderbørste. Vil du finde ud af, om traditionel barbering med barberkost er noget for dig? Så er det helt oplagt at starte med en børste i den billigere ende. Du finder boar-børsterne hér.


Fiberbørste
Her på Proshave har vi to typer fiberkoste: Black Fiber og Silvertip Fiber®.

En fiberbørste er det helt rigtige valg, hvis du vil have en barberkost uden dyrehår. Børstene minder meget om en grævlingebørste, og er derfor bløde, robuste og slidsstærke.

Hvis du er på jagt efter det bedste indenfor fiberbørste, skal du helt sikkert vælge en Silvertip Fiber® barberkost fra Mühle. Fibrene er bløde, absorberende og slidstærke. Du får således de mange fantastiske egenskaber fra en ægte grævlingebørste, men prisen er en smule lavere.
Badger - Grævlingehår
Vil du gå skridtet videre og have en barberkost af den absolut ypperste kvalitet? Så er en grævlingebørste det perfekte valg for dig. Groft sagt kan badger barberkostene inddeles i Pure Badger, Best Badger og Silvertip Badger.

Pure Badger er den mest almindelige type grævlingehår og dermed også den billigste. De naturlige grævlingehår er meget fleksible, men er ikke nær så bløde som Silvertip Badger eller Silvertip Fibre. Børsten har derfor en masserende effekt på huden, som fjerner døde hudceller og sætter gang i cellefornyelsen.

Fine/Best Badger ligger midt imellem Pure Badger og Silvertip Badger i forhold til blødheden. Børsten har en god sugeevne og er meget behagelig at anvende.  

Silvertip Badger er toppen af poppen hvad angår barberkoste. Børsten er det dyreste og bedste fra grævlingen og den er kendetegnet ved bløde, fleksible og stærke børstehår, som sikrer dig en helt fantastisk barbering. Børsten er til feinschmeckeren, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten.


Step 2) Knobstørrelse

Step 2) Knobstørrelse

Barberkoste er lavet med forskellige knobstørrelser, der typisk spænder fra 20 mm. til 30 mm. Knobstørrelsen betegner selve børstens diameter, hvor den er "limet" sammen ved skæftet. En medium børste vil normalvis have en knobstørrelse mellem 21 og 23 mm.

Om du vælger en lille, medium eller stor børste afhænger i høj grad af personlige præferencer. Rent faktisk har knobstørrelsen en minimal indvikling på, hvordan skummet bliver. To identiske børste med forskellig knobstørrelse vil altså skumme lige godt, men den lille børste skal muligvis bruge mere vand, da den har en mindre sugeevne.

Men hvorfor så investere ekstra penge i en stor børste?
En stor børste virker mere fast og den holder derfor på mere vand og varme, hvilket kan give en mere luksuriøs fornemmelse. En stor børste er bedst for dig, der har helt tjek på din vådbarbering, da skummet er lidt svære at styre. Du vil altså have lettere ved at kontrollere og påføre barberskummet med en mindre/medium børste. En stor barberkost med et knob omkring 26 mm. er i øvrigt optimal til mænd med store hænder.


Step 3) Skæftets materiale

Step 3) Skæftets materiale

Barberkostene er lavet i mange forskellige designs, former og materialer i et væld af pæne farver. Da skæftets ydeevne ikke afhænger af materialet, anbefaler vi dig, at vælge den, du synes er flottest.

Alle barberkostene har et greb, der ligger godt i hånden. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være en fordel at vælge et lidt større skæfte, hvis du har en stor hånd - og tilsvarende en lidt mindre børste, hvis din hånd er til den lille side.

Du finder eksempelvis barberkoste med håndtag i stilfuldt krom, blommetræ, ask, brunt horn, oliventræ, moseeg, porcelæn og massevis af andre varianter, der vil vække positiv opmærksomhed.

Så hvad er du til? Og hvilket materiale har du lyst til at have stående fremme på badeværelset?


Glem ikke en holder til din barberkost!

Glem ikke en holder til din barberkost!

Hvis du på forhånd ved, at du gerne vil have et samlet sæt, der kan stå fremme, vil det være oplagt at have en holder i tankerne, når du investerer i din barberkost. Det kan nemlig være en mindre videnskab, at finde den holder, der passer perfekt til børsten.

Mühle har eksempelvis lavet holdere til barberkoste (og skabere), der passer specifikt til det enkelte produkt. Holderen skal slutte tæt om skæftet, for at børsten ikke falder ned. En barberkost skal altid hænge med børstehårene nedad, så overskydende vand kan løbe fra efter din barbering.

Når du skal købe en holder, er det vigtigt at bemærke hvilken model din barberkost har eller hvilken serie den hører til. På den måde kan du nemmere finde frem til hvilken holder, der passer. Klik hér for at se alle Mühles holdere.
Du kan også få din barberkost i et komplet barbersæt

Du kan også få din barberkost i et komplet barbersæt

Mühle har desuden et gigantisk sortiment af barbersæt. Du finder barbersæt med de forskellige barberkoste, som vi har præsenteret ovenfor.

Er du mest til Black Fiber, Silvertip Fiber®, Pure Badger, Best Badger eller SIlvertip Badger?

Hvis du ved, hvilken børste du er på jagt efter, kan du sortere i filtrene i venstre side. På den måde kan du vælge kun at se den type børste, du leder efter. Det gør jagten meget lettere og mere overskuelig!

Du finder det store, lækre udvalg af  barbersæt fra Mühle hér.

Sidder du stadig tilbage med spørgsmål?

Du er altid mere end velkommen til at skrive til os på info@proshave.dk eller ringe på 7070 1808, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Du er naturligvis også meget velkommen til at skrive et indlæg i vores forum. Du har adgang til forummet med samme brugernavn og password, som du anvender, når du logger ind i vores kundeklub for optjene 10% i bonus på dine køb.

Du finder forummet hér.